08 August 2010

Weekend yang sempit

07/08 - adalah hari tanpa matahari - kerana hari ini im didnt open my eyes to see the sun. Koma dari 645 pagi sehingga 754malam. Memang i tak sangka i boleh tidur sepanjang hari itu. Bukan tahap koma, i rasa tahap CCU ataupun dah berhijrah ke alam lain. Lepaslah I nye zohor dan asar. Masya-Allah. Kena qada' semua nih!! Jangan berhutang dengan tuhan ok.

08/08 - pagi dikejutkan oleh makhayam katanya Tuan Haji Omar dah meninggal dunia.. Innalillahwainnailaihirajiun.. (kepadaNya kita datang dan kepadaNya kita jua kembali) Masih ingat senda gurau tuan haji di kedai topup tapi semuanya telah menjadi lipatan sejarah. Suara beliau yang "mengaum" tidak akan kedengaran di pelusuk desa pandan..

noon - Kak Erra Pahzira datang menunggang buraq setianya Peugeot206 - membawa ku makan di La zeez cafe yang kurang sedap hidangannya - mintak cili potong - bukan cili potong diberi malahan cili yang sebatang sebatang bermandikan kicap cair (camera pulak lupa nak bawak sekali, kalau tak dapat dirakamkan di atas blog ini sebagai bukti - nasib baik di desa pandan ada timbal baliknya - tuan rumah arwah menyediakan kenduri doa selamat tapi dah selesai..

antara lauk - masak asam tumis ikan dengan bende (my favorite... teringat kat arwah azamlah pulak), tougeh goreng, ikan goreng, pucuk manis masak lemak putih (kalau tak silap i lah sebab terlupa nak tengok/ sentuh) yang makan semua budak budak aje tapi i tak kisah... i kena jugak isi perut untuk menokok tambah yang kekurangan di La Zeez tadi.

lepas tunjuk ajar abang gee tentang FB nya, kami berundur balik - Kak erra anta i balik then dia pun chow ke DamanDamai

I dah mula dihantui kesunyian kembali

Afidz dah beberapa hari tak call call i sejak phone N70 i rosak tempuh hari - kenapa?

Entah???

dah dekat nak maghrib baru nak cabut rumput kat laman rumah - sempatla 1 plastik sampah biru tu penuh

Solat then relax depan tv - makanan malam - Roti aje ke?
Tengok ASTRO PRIMA "isteri untuk ayah" nice story - happy ending (biasalah cerita melayu) - watie SADALI seperti biasa (memang watak terkenalnya pun) berjaya dengan rela membawa watak pompuan penggoda - tak de sapa boleh tanding watak ini ok - nak lawan sapa? - no no no - she is at her own league - boleh gituh - azhar sulaiman (kenapa nampak semakin tua) menampilkan lakonan yang tiada luar biasa - manakala kanak kanak "menjadi" dengan lakonan mereka - tapi i suka watak si kak long - memainkan watak sebagai ketua adik beradik secara biasa tanpa lebih atau kurang - ngam! - secukup rasa bak kata kak kathy - ayu raudah (kenapa nampak gemok) seperti biasa lakonan yang tiada apa yang patut diserlahkan tapi kenapa makeupnya kurang kali ini - atau malas nak nampak over - muka awak tu pun bukan cantik sangat complexionnya (sorry abang zakuan, i terlepas pada calon isteri you , maaf ye)- sudah pergi touch up!!! boleh?

sambung kerja tak tahu sampai bila nak habis

adakah esok ku bisa menilik matahari berdhuha ke hadratNya?No comments:

Post a Comment